سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آمریکا هم ترکیه را می خواهد و هم کردها را

آمریکا به دنبال آن است که هم اتحادش با ترکیه را ادامه دهد و هم به کردها در سوریه کمک کند،این در حالی است که ترکیه این کردها را در فهرست گروه های تروریستی خود قرار داده است.

ترکیه از حمایت آمریکا از کردهای سوریه که با داعش می جنگند به شدت خشمگین است و این خشم را اردوغان به شکل علنی به زبان آورده است اما آمریکا قصد ندارد دست از حمایت کردها بکشد.

روزنامه روسی ترود در گزارشی نوشت:«رجب طیب اردوغان»رئیس جمهوری ترکیه پرسش های مستقمی از آمریکا مطرح کرد که:چگونه می توانیم به شما شما اعتماد کنیم؟چه کسی شریک شماست؟

در پاسخ به این پرسش ها وزارت خارجه آمریکا این گونه پاسخ داد که:ترکیه هم پیمان آمریکاست و باقی می ماند اما دست از حمایت کردها نمی کشیم.

«جان کربی»سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس مطبوعاتی اش نتوانست به پرسشی که خبرنگار شبکه تلویزیونی روسیا الیوم (آر تی)درباره سخنان رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه درباره اینکه آمریکا باید یکی از اینها را انتخاب کند یا روابط با آنکارا یا حمایت از حزب«لاتحادیه دموکراتیک کُرد سوریه، پاسخ دهد.اردوغان خطاب به دولت آمریکا گفته بود که :چگونه می توانیم به شما اعتماد کنیم؟چه کسی شریک شماست؟

کربی به این پرسش ها این گونه پاسخ داد که آمریکا نگرانی آنکارا از حمایت واشنگتن از کردها را درک می کند و از رئیس جمهوری ترکیه تشکر می کند که این پرسش را به شکل صریح  صادقانه مطرح کرد.با وجود این واشنگتن قصد ندارد دست از حمایت از کردها بکشد.واشنگتن به گفته کربی با هر دو طرف همکاری می کند.

کربی افزود که:«جای سووالی وجود ندارد.ما و ترکیه شریک هستیم.ما و ترکیه هم پیمان هستیم و باقی می مانیم.و جای تردیدی در این زمینه وجود ندارد.»اما به گفته سخنگوی وزارت خارجه آمریکا کردها نیز طرف مهمی در زمینه مبارزه با تروریسم و گروه های تروریستی هستند.

وی در پاسخ به این سووال که:آمریکا چگونه به این وضع نگاه می کند که هر دو هم پیمانش یکدیگر را تروریست خطاب می کنند؟گفت مساله چندان پیچیده نیست.حزب «اتحادیه دموکراتیک» از نظر آمریکا حزب تروریست نیست بلکه بر عکس کردها را مبارزان خوبی علیه داعش داخل سوریه به شمار می آورد.

کربی افزود:بی تردید ترکیه هم پیمان اصلی ما در منطقه است علاوه بر آن یکی از اعضای ناتو است.لیکن این به معنای آن نیست که دوستان بر سر همه چیز توافق داشته باشند.

هنگامی که یکی از روزنامه نگاران از وی پرسید کدام یک از آنها در مبارزه با داعش موثرتر است ترکیه یا کردها؟گفت:«هر کدام از اینها به شیوه خودش مفید است.»

گفتنی است که نزاع میان و حزب کارگران کردستان (پ ک ک )از سال 1984 آغاز شد و بیش از سی سال است که برای دستیابی به خودمختاری در ترکیه با دولت این کشور وارد جنگ شده اند.

تا مدتی پیش بیشتر رهبران کشورهای غربی پ ک ک را سازمان تروریستی می دانستند اما با آغاز عملیات نظامی علیه گروه تروریستی داعش در خاورمیانه کردها در سوریه و عراق را بخشی از این ائتلاف علیه این گروه تروریستی می دانند.

این موضع دوگانه غرب درباره کردها باعث خشم اردوغان شد.در پاییز سال گذشته واشنگتن از ترکیه خواست که مواضع کردها را بمباران نکند و بر بمباران مواضع داعش متمرکز شود.اما رهبران ترکیه آن چه در توان داشتند به کار گرفتند تا نشان دهند که قصد ندارند این درخواست را برآورده کنند.و این را زمانی که هواپیماهایش مواضع مبارزان کرد را در ماه سپتامبر گذشته پس از عبور آنها از رود فرات به رغم هشدار ترکیه به آنها،بمباران کردند این مساله را مورد تاکید قرار داد.ترکیه به کردها هشدار داد که اگر از رود فرات عبور کنند آنها را بمباران می کند.

ترکیه در ماه اکتبر گذشته تهدید کرد که مواضع یگان های کُرد در سوریه را بمباران می کند به طوری که اردوغان اعلام کرد:«ترکیه نیازی به درخواست اجازه گرفتن از هیچ طرفی نیست و هر آن چه را که ضروری می بیند انجام می دهد.»

اردوغان در واکنش به حمایت آمریکا و اروپا از کردها گفت:«آنها حزب اتحادیه دموکراتیک را سازمان تروریستی می دانند.این دیگر چه نوع مزخرفاتی است؟غرب به اصل »تروریست خوب و تروریست بد»ادامه می دهد.»

بر اساس اطلاعاتی که دولت ترکیه منتشر کرده در کنار یگان های حمایت مردمی در سوریه 1400 عضو پ ک ک می جنگند.یگانهای حمایت مردمی در 12 اکتبر گذشته با معارضان سوری توافقی درباره جنگ با داعش تحت عنوان«نیروهای دموکراتیک سوریه» امضا کرد.

در همین حال،یگان های حمایت مردمی کرُد با کمک جنگنده های ائتلاف بین المللی ضد داعش به رهبری آمریکا توانستند شهر«تل ابیض»در نزدیکی مرزهای ترکیه را به کنترل خود دربیاورند و آن را متعاقبا منطقه خودمختار اعلام کردند.